söndag 6 mars 2011

Abborrfiske

I veckan tog jag mig ut under en solig förmiddag tillsammans med klubbens senaste förvärv Patrik för att jaga randiga riddare. Solen och värmen verkar ha fått igång fisken även om det bästa abborrfisket kanske ligger en månad bort. Det var väldigt tydligt att då solen kom fram så började det hugga, både gädda och abborre.

Soligt och fint. Dock så kom vinden från samma håll som solskenet idag så det var lite svårt att njuta av den ordentligt.

Jag provade lite olika metoder idag och lyckades landa abborre på mormyska, balanserare och ismete. Dock så var det ingen Abborre som var stor nog för att få äran att bli vägd, dvs ingen var över kilot. Som vanligt då man ismetar Abborre brukar en och annan gädda kliva på och så var det även idag. Patrik stod för dagens största gädda som var i riktigt god kondition och hade en vikt kring 5kg.

En vacker abborre som fick simma tillbaka ner i djupet.

Det blåste en hel del under dagen, precis som det gjort hela den senaste veckan, och när huggen avtagit och vindstyrkan ökat åkte vi till slut hem. Trots blåsten var det en riktigt skön dag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå.

Vad kör du för tackel när du ismetar abborren?

Vars i Umeå är ni?

/Daniel

Markus Burström sa...

Jag kör enkelkrok. Oftast Kamasans Wide Gape Specialist stl 4-6. En tafs av ~0.20mm Flouro carbon. Det knyts i ett lekande och ovanför det sitter ett litet sänke på ungefär 4g. :)

De flesta sjöar håller grov abborre det gäller bara att lokalisera dem och lägga tiden.