söndag 23 maj 2010

Umea Pike Open

I lördags var det då dags för andra upplagan av Umea Pike Open. Antal deltagarplatser i år var dubblat till 50st och för att slippa kö under lördagen valde vi att sjösätta vår båt redan under fredagen, dock så var det lite småfix som skulle ordnas innan.

"Några" skador plastas igen.

Vi hade en båt som skulle plastas för att vi inte skulle sjunka under tävlingen och sedan hade vi en motor som skulle fixas för att vi skulle ta oss fram. Då allt var fixad begav vi oss mot täftefjärden där vi sjösatt och provkörde ekipaget. Det blev dock några årtag runt i fjärden innan motorn ville vara med. Efter att ha fått sig ett nytt tändstift kunde motorn som tidigare i sitt liv exploderat och brunnit spinna som en katt igen.


Under tävlingsdagen var det strålande sol och många glada miner. Båtmotorn gick bara bättre och bättre ju längre tid vi körde med den men något som däremot inte alls gick bra var fisket. Under hela tävlingsdagen lyckades vi landa två stycken poängfiskar, dvs gädda över 75cm. Med 20 minuter kvar av tävlingen tappade jag även en poängfisk precis vid båten som satt dåligt krokad. Jag tror jag aldrig tidigare varit så sur över att tappa en gädda kring 4kg. Efter 7 timmars fiske återvände vi utmattade och med 165cm gäddpoäng tillbaka.

Fånga, mäta, fota och släppa tillbaka.

Det visade sig ha gått väldigt trögt under dagen för de flesta lagen. 67 poängfiskar hade landats av de 44 lagen som deltog. Vi hade uppnått vårt mål med att inte komma sist, inte bli poänglösa och att slå våra klubbkamrater Micke och Dabbe. Vinnare i år blev Magnus (Rödingen) och Lars som hade lyckats landa 8 poänggäddor. Stort grattis!


Ikväll, måndag 18.30, kommer ett inslag från Umea Pike Open att visas på Tv4s lokala nyheter.

Inga kommentarer: