måndag 17 november 2014

Psycho killers

Tyvärr har höstens gäddfiske blivit åsidosatt, mycket på grund av jobb, resor och fokus på att jaga upp en reg-lax. Men med det avklarat är nu siktet inställt på gädda (12+) och lake (4+). Innan förra veckans visit i Malmö tog jag mig ut tillsammans med "Mr. Predator Champ" Jörgen för att jaga upp några arga gröna, eller "psycho killers" som Jörgen brukar kalla dem.

Vi trodde att de stora köldstela gäddorna skulle vakna till liv en vacker dag som denna och bokstavligen slänga sig över våra beten. Dock var verkligheten en annan och vi bjöds på ett trögt fiske med mestadels smågäddor.

Växlande molnighet och lätt bris, perfekt gäddväder. 

Först på vägen tillbaka hängde jag på en vitspräcklig ihopsmält trotjänare, en skönhet till gummibete som består av en framdel från en Savagear shad och tailen från en Bull Dawg. Detta val baserades på att Jörgen fått de flesta gäddorna på ett av sina ljusa gummibeten. Inget dumt val skulle det visa sig. För det tog ingen lång stund innan en lite kralligare dam klev på. Dagens sista fisk blev en fet 100+are som snabbt fick posera för kameran innan hon återutsattes. 

En vacker höstgädda

"If I'm not fishing, I'm thinking about it."

1 kommentar:

Pirkko sa...

Nu är det inte bara gäddorna som blir köldstela. ;) Det gäller att börja klä sig själv också vid dessa kyliga och blåsiga vatten. :) Skitffiske på dig!