fredag 19 augusti 2011

Trög, trögare, Önskegäddan

I helgen deltog vi med ett team i Önskegäddan. Vi hade hoppats på växlande molnighet och starka vindar som någon av alla vädersajter hade utlovat. Vi möttes av strålande sol och en spegelblank sjö. Vackert var det men uselt för fisket.

Önskegäddan är en tävling där endast den största gäddan, till längden, vinner hela tävlingen vilket gör att taktiken blir lite annorlunda jämfört med andra tävlingar där man oftast tävlar med en totallängd av sina fem längsta gäddor man fångat.

Prylar hade vi i alla fall gott om.

Då det är sånt här väder plus att vattentempen ännu är ganska hög så gäller det att fiska djupt, speciellt om man är ute efter de större fiskarna. De flesta under tävlingen körde trolling och så även vi. Vi hade kontakt med fisk nästan på en gång vilket gav lite förhoppningar men efter det var det tvärdött. Den fisk vi kunde se på lodet stod kring 10-12 meter men de verkade totalt ointresserade av allt vi hade att erbjuda.

Trolling i väntan på något stort. Och som jag väntade.

När alla tävlingstimmarna gått kunde vi räkna ihop totalt 5 påslag från gädda fördelat på tre personer och 8 timmar. När vi kom i land förstod vi att ungefär så hade fisket varit för alla under dagen. Det var två lag som lyckats peta upp en gädda i större kaliber där ena lagets gädda var 107cm och den andra 108cm. De här lagen hade inte fått mer än två gäddor var på hela dagen så vi kan väl sammanfatta årets Önskegäddan med ordet trögt.

Inga kommentarer: