onsdag 22 oktober 2014

Kågegäddan

Den 20:e september gick första upplagan av gäddfisketävlingen Kågegäddan av stapeln i Kågefjärden. En "enkel och okomplicerad" tävling där 16 lag gjorde upp om Kägegäddan-pokalen (japp, det smög sig in en felstavning på pokalen).

Regelgenomgång med förväntansfulla deltagare.

Det var första gången jag fiskade i fjärden men som tur var hade mina goda lagkamrater Jörgen och Robert varit ut en sväng och rekognoserat området, så vi fiskade inte helt i blindo.

Fisket började trögt och första timmen harvade vi på utan resultat. Retlig nog kunde vi se en annan båt lyfta in en snipa över bord som fick posera mot mätplankan. Riktigt tärande på psyket för en tävlingsmänniska som mig. För att försöka lokalisera huggvillig fisk provade vi lite trolling kring grundområden, vilket resulterade i hugg men tyvärr också en tappad fisk. Total ilska.

Koncentration!

Det fina med hugget vi fick var att vi hade lokaliserat fisk. Vi ankrade med iPiloten och började dänga och plötsligt satt den där, första fisken var krokad och några sekunder senare var den i håven. Även om det var en liten fisk så var det otroligt skönt att spräcka nollan.

Ännu en 80+, fisk nr 11 i ordningen.

Vi fiskade på och lyckades lura upp flertalet gäddor på samma spot under en tydlig huggperiod. Med fyllt kort, 5 gäddor, var vi nöjda och letade oss ut mot djupare vatten. Vi hängde på beten som SG Butch, PN wobbler och stora gummibeten som vi släpade med förhoppningen om att något större skulle kliva på.

Märklig monarki, två gäddkungar.

Tyvärr resulterade det inte i mer än ett enstaka hugg. Av ren tristess började vi spinnfiska på nya platser utan något resultat. Mot slutet av tävlingen letade vi oss tillbaka kring områdena där vi startade. Där lyckades vi med ett idogt nötande peta upp några fler gröna krigare.

Efter en lång dag på sjön gled vi till slut in för poängräkning. Totalt sett verkade dagen varit seg. Alla lagen hade inte kunnat fylla sitt kort, några hade inte ens fått fisk, och de som fått fisk hade fått det under ungefär samma tidsfönster som oss.

Det satt som en smäck!

Dagen avslutades med prisutdelning, pizza, öl och massa fiskesnack. Till både vår glädje och sorg fick vi ställa oss på andraplatsen på prispallen. Första förlorare, 6 cm från förstaplatsen, men samtidigt var det bara ett lag som slagit oss av de 15 vi mötte!

Prisutdelningen resulterade i att en ny Ambassadeur av modell C4, fylld med tracer braid, fick flytta hem till mig och bli en del av min spinnrulle-familj. Jag hoppas innerligt att detta kan bli ett återkommande arrangemang med fler deltagare, större gäddor och mer chips. Team Pringles!

Resultat
1 Dp 425 cm
2 Pringles 419cm
3 Eat sleep fish 377cm
4 Norrlands guld 364 cm
5 Hägglund o co 345 cm
6 Huga bonanza 339 cm
7 Pikesuckers 331 cm
8 Shipwrecks 283 cm
9 Köpstopp 267 cm
10 Hooked 4 life 241 cm
11 B.15 203 cm
12 Persex flucius 176 cm
13 Kågebay explorers 121 cm
14 Pikemaster 0 cm
15 Bigfish 0 cm
16 Cykel & fiske 0 cm

Stort tack till Jonas för arrangemanget, Cykel- & Fiskecenter och Mangeboy för de sponsrade prylarna.

Inga kommentarer: