lördag 18 juni 2011

Fler storgäddor

Jag och Peder började fiskedagen med lite hederligt mete efter betesfisk. Det var mest mindre betesfiskar som kom upp men vi hade i alla fall något att agna krokarna med för kvällens gäddmete. Vi slukade en rullkebab på vägen mot fiskeplatsen för att orka bända alla storgäddor som skulle komma upp under kvällen. Det blev en härlig start på kvällens fiske då jag vid mitt andra kast under första ankringen lyckades kroka en lite finare fisk. Fisken mättes till 98cm och vågen visade 6.15kg, en riktigt härlig första fisk.

98cm, 6,15kg

Det fortsatt att komma upp fisk kontinuerligt, dock utan någon nämnvärd storlek. Det var mycket fisk kring 2-4kg som föll för våra beten. Plötsligt fick Peder på vad han trodde var en liten gädda som visade sig vara en lite finare, till storlek sett, abborre. Den hade rätt sargade fenor och var väl inte den vackraste i färgen. Vi lät snabbväga den och vågen visade 590gram, en trevlig liten bonusfisk som också den fick simma åter.


När det börja skymma mer byttes spinnutrustningen succesivt ut mot gäddmetesgrejer. Vi fiskade av kanter och djuphål och metoden gav en hel del fisk men vi saknade någon riktig toppfisk. Det var inte för än vi provade ett ställe igen, som vi redan testat tidigare under kvällen och haft kontakt med fisk, som den där fisken vi väntat på högg. Peders fiskespö som hade helaktion stod böjd som en gummisnodd ned i handtaget under fighten. Jag kunde efter ett antal rusningar koppla gälgreppet om gäddan och lyfta in den och lägga den i vågsäcken. Detta var också en sån här gädda som växte succesivt under fighten, det började med en lite finare fisk, sedan blev det en 7-8kgs gädda och när den väl var landad förstod vi att det var en 10+fisk.

Fisken mättes till 120cm och vägde 11,3kg.

Den ståtliga pjäsen återhämtade sig snabbt och kunde utan några problem återfå friheten. Vi fortsatte fisket ett tag till med ett par landade gäddor och började vända skutan hemåt först vid 01 mitt i natten. Riktigt härligt att få vara med och landa ytterligare en fin madam.

Inga kommentarer: