fredag 10 juni 2011

Kusin på besök

I helgen kom min kusin Johnny upp till Umeå för att träffa släkten och få fiska lite. Vädret var väldigt växlande, allt från strålande sol och vindstilla till storm och trombvarning. Första dagen började vi med ett kortpass i solskenet, något som kom att kallas för en uppvärmning inför det vi hade framför oss. Dock så var det väldigt märkligt väder under de timmarna vi var ute. Om vi fiskade där det var lä höll vi på att smälta bort och kom vi ut i vinden höll vi på att blåsa bort. Fisklösa blev vi i alla fall inte, som tur var.

Dagen därpå sadlade vi om och åkte ut till systers stuga där vinden var brutal. Det som fungerade bäst var bull dawgs som vi trollade över djupkanterna. Jerkfisket resulterade endast i ett fåtal hugg och mycket följare.

Inte den största men den första.

Minken från Norrland hade återvänt och kunde snabbt plocka upp dagens första gädda, inte största men den första. Fisket var relativt trögt och vi hade otroligt mycket följare. Det blev kring tio landade gäddor den här dagen.

Det gick åt en del tid att skola in nya fiskare också.
Tack till Jonas på BlixtSport för metspöet.


Efter två dagar i samma vatten utan någon större gädda åkte vi ut en sväng med min båt med startpunkt tavelån och fiskade oss genom tavlefjärden och ut mot havet. Båten fungerade utmärkt med en mindre bensinmotor i aktern och en elmotor monterad i fören. Temperaturen har stigit snabbt den senaste tiden och den var ända upp mot 18 grader inne i den grunda fjärden. Gäddorna den här dagen hittade vi en bit ut där vattentempen var lite lägre.

Ibland finns det inte så många rutter att välja mellan.

Ute vid en grundplatå hittade vi en hel del gädda som stod och väntade på våra beten. Riktigt läckert att få se och drilla fisken i det klara vattnet. Även om gäddfisket inte var det bästa (verkar gått trögt för många) så var det riktigt trevligt att ta sig ut i gott sällskap.

Härligt att få se gäddorna så tydligt i vattnet.

Den sämsta fiskedagen är bättre än den bästa arbetsdagen.

1 kommentar:

Pirkko sa...

Trevlig läsning som vanligt. :) Den Lilla fiskaren har dig som förebild redan! Vad må det bliva av honom med dig som lärare? ;)
Vi får hoppas att Johnny blev Norrlandsbiten och kommer snart tillbaka. :)