måndag 4 maj 2009

Fisketävling och vårfiske

Nu när isen nästan helt försvunnit kring kusten och älvarna börjar det bli dags att ta sig ut och prova på lite vårfiske och se om det kommit igång. Har läst på andras bloggar och hört att det gått trögt för många men det betyder ju inte att jag ska sitta hemma för det! I veckan kommer det troligtvis bli id-fiske och se om det börjat hända något. Mitt spö kommer i veckan, då är metutrustningen ordnad. Kommer självklart att visa lite av det här på bloggen.

Till helgen kommer det att bli gäddfiske. Tänkte åka ut med Dabbe från SK Hellfish och se om vi kan lura upp någon gris. La på min nya backing idag på flugrullen och fyllde på rullen med flytlina. Tänkte försöka plocka några vårgäddor på lite julgransglitter. Varva lite med jerk-prylarna.

Umeå Pike Open

Umeå har fått en ny fisketävling och den här gången är det grabbarna bakom Artifish, tillsammans med BlixtSport, som anordnar en Catch & Release-tävling (gäddtävling) där man förstårs måste ställa upp! Kommer att fiska med Jonas ur SK Hellfish och vårat team bär det tjusiga namnet "Team FREE WILLYs". Ska bli riktigt kul att komma ut den 24/5 och träffa andra gäddfreak och försöka sig på att fånga (och släppa tillbaka) så många, och långa, gäddor som möjligt under drygt 6 timmar.

Inga kommentarer: