tisdag 12 maj 2009

Segt fiske men nya leksaker

Var ute igår igen och provade lite idfiske. Visst har iden stigit men för mig och de andra som fiskade gick det riktigt trögt. Fick väga en fisk åt en fiskgjuse (1.83kg) men annars var det ingen som landade någon fisk av de 8 personer som fiskade där. Då solen började ge upp fick jag på en mindre id (1-1.5kg) som bestämde sig för att lossna vid strandkanten, annars var det inte mycket till liv.

Idag fick jag äntligen hämta ut mitt nya spö. Ett Shimano Catana Barbel Classic, ett specialistspö bestående av en 1.75 avon top och en quivertop med tre utbytbara toppar (2,3 och 4oz.)


Till det kommer jag att använda min nya Shimano Exage 2500 FB rulle som blev "bäst i test", i prisklassen 700-1200kr, i FFA's förra nummer där de testade 36 haspelrullar. Har redan använt den till idfisket på mitt andra shimanospö men nu ska den få byta spö. En riktigt trevlig rulle och jag hoppas att den här kombinationen med spö och rulle kommer att kännas bra.

Idag blir det inget fiske, utan plugg och träning istället. Får se om jag tar mig ut imorgon annars kommer det nog att bli först till helgen. Det återstår att se när jag tar mig ut nästa gång. Ska bli kul att prova det nya spöet i alla fall. Känner även suget efter att få bända lite gädda.

1 kommentar:

Mange sa...

Tjena Blaze, tänkte höra om du kan ge ett omdöme på ditt Shimano Catana Barbel Classic, är lite sugen på att köpa ett till specialistspö nu. Nöjd?

/Hellfish-Mange

http://mangemo77.blogspot.com/