söndag 9 augusti 2009

En otroligt jobbig fiskedag!!

Dagen började med införskaffande av betesfisk, vilket skulle ta ungefär en kvart men tog istället drygt en timme. Betesfisken hade gömt sig bra idag men efter några kast med kastnätet på rätt ställe hade vi en hink med små löjor. Efter att ha tankat bilen, packat alla prylar och tagit oss ett snack på statoil tog vi oss ut på E4:an och började resan mot den grymma abborrsjön!

Man kanske kunde få sig en liten abborre -välsignelse på vägen?

Efter att ha kört på småvägar och på vägar som knappt kan räknas till vägar var vi "framme" i skogen där vägen tog slut och då var det bara att börja trampa. Såklart hade vi först kört fel och trampade därför rakt ut i vildmarken och inte fan hittade vi någon sjö då inte. Dabbe frågade efter en stund "Hittar vi tillbaka till bilen?" och ja, det gjorde vi ju. Trött och less och myggbiten efter en helt onödig vandring rakt ut i snårskogen satt vi oss i bilen igen och körde efter lite guidning rätt.

Tjusig bil-posering mitt i skogen, packningen på väg ur!

Då var det bara att kasta upp alla sakerna igen på ryggen och börja trampa över myrmark. Världens drygaste myr, blöt och sugig. Påminde om de tjocka blå madrasserna man fick stå och hoppa på under gymnastikpasset, fast här var det blött och myggigt samt att man sjönk och fastnade i skiten om man stod still för länge eller tog några felsteg och här gick vi nu (nästan) helt frivilligt med stolar, spön, betesfisk, väskor och mat. Allt för en drömabborre som man ändå tänker släppa tillbaka. Hur sjuk kan man bli egentligen?

Per Elofsson springer på sånt här för nöjes skull?

Efter att ha jobbat sig förbi myren såg vi plötsligt vatten och hur underbart var inte det? Nu skulle vi äntligen få oss ett par stora fina abborrar, dock så märkte vi att det låg ett vassbälte runt hela sjön ca 10 meter ut och det gjorde inte fisket lättare.

Riggat och klart. Det var skönt att få kasta av sig alla prylar och sätta sig ner.

Fisket var nu 3-4 timmar försenast men efter att ha riggat upp ett flötmete på specialistspöet och kastat ut löjan i sjön tog det kanske 10 sekunder innan flötet sjönk och första feta borren var ett faktum, trodde jag. Självklart var det en mindre gädda som slukat min löja. Nå väl, här verkade det ju finnas hur gott om fisk som helst. Dock så skulle det visa sig att det var en enda som kom upp ur denna sjö idag. Då vi inte kunde fiska så långt ut eller på de djup vi ville så gav vi upp, packade ihop alla saker, suckade djupt och började trampa tillbaka över den där jävla myren.

Dabbe bryter ihop. Senare sjönk han också, haha!

Trött och sjukligt less satt vi oss i bilen och åkte tillbaka till Umeå. Vi svängde förbi Frasses och fyllde på en del av de förlorade kalorierna. Under måltiden bestämde vi oss för att dänga lite i älven för att få lite tung-gung. Ompackning och ner till båten och ut och dänga. Dött, dött, gräs, gräs. Så plötsligt small det på, på mina nya relaxjiggar. Riktigt skönt, en härlig borre.. trodde jag. Än en gång kom en gädda upp ur djupet som tuggat sönder min relax. Jaja, nya tag och nya kast. Fisk igen! gädda igen och en helt söndertrasad relax. Sen vara det dött, dött. Inte ens gräs.

Vi gav upp och åkte hem och konstaterade att vi haft en riktigt skitdag. Kan tilläggas att jag tappade ner båtens låsbygel ner i älven då jag skulle lägga ifrån mig kättingen.. heja!
13 timmar efter att jag lämnat hemmet är jag hemma igen, utmattad och rätt less på att trampa runt i skogen. Får väl se om jag tar siesta från fisket en dag eller två eller om jag imorgon kväll sitter vid älven med feederspöet och jagar idar igen.

5 kommentarer:

Alex sa...

doh! Skitfiske i dess renaste form!

Markus Burström sa...

Haha ja, verkligen!

Pirkko sa...

Jag går aldrig frivilligt ut på en myr!!! Som barn fick jag plocka tranbär och hjortron. Jag svettades, blev myggbiten och var livrädd för att trampa i ett djuphål och aldrig ta mig upp igen.
Numera blir det bara hjortron vid myrkanterna, med massor av myggmedel och antihistamin i beredskap. Myrar är pest!!!
Förstår er reaktion fullständigt.
Ta aldrig den vägen nåmer! Nog finns det vatten och fiska i ändå ;).

Jarkko Riikonen sa...

hahah ja vad ska man säga...Fiske är inte alltid kul och enkelt MEN det kunde ha varit riktigt feta borrar i sjön eller det kanske är men svår fiskat just då :D

Markus Burström sa...

Pirkko: Nä jag ska försöka undvika den där myren så gott det går, har svurit nog över den. :D

Finnen: Haha, nä det är ju inte det men tänk om man tagit något stort direkt. Då hade det varit värt det till 100. Får väl se om man orkar sig dit nå mer eller om man ska satsa på en reg. i nydala istället. :)